Il·luminant les ombres

www.illuminantlesombres.org  vol compartir i fer visible la mirada, els somnis, desitjos i experiències, de les persones en risc d’exclusió social. Perquè tots tenim dret a somiar, a crear, a la igualtat, a no tenir vergonya, a sentir-nos dignes, a ser visibles . . ., a tornar-ho a intentar.

 

No tots tenim una llar.

No tots som ciutadans amb els mateixos drets.

50 % de les persones que fan passes fermes i decidides d’inserció es troben sense llar.

300 persones han estat vivint al carrer en algun moment durant el 2011.

 

Tots els cartells han estat proposats per gent en risc d’exclusió social. Aquest projecte vol donar veu aquest col·lectiu a través dels seus desitjos, reflexions, i experiències mitjançant l’art i el disseny. Vol aprofitar l’espai públic per inserir la mirada personal d’aquest col·lectiu a l’entorn de la ciutat. Fer visible el seu potencial i contribuir a sensibilitzar a la societat.

Hi ha 25 cartells diferents per tota la ciutat, pots veure la seva ubicació clikant aquí.

Aquest projecte s’ha dut a terme amb el patrocini de l’Obra Social de la Caixa, el suport del Centre d’art La Panera, la col·laboració de l’Ajuntament de Lleida, i la implicació de les institucions i organismes encarregades de vetllar per l’atenció de les persones en risc d’exclusió social: Oficina la Maranyosa de Benestar Social, Fundació Arrels-Sant Ignasi, i Caritas.

 

A cura d'Edgar dos Santos

Built with Berta